Coronavirus – Huisartsenpraktijk Het Kompas – Lunteren
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Het Kompas
Dorpsstraat 69-3 6741 AC
Lunteren

Coronavirus

En als ik nu gewone klachten heb die niet met Corona te maken hebben?

Heel veel vragen die we op dit moment krijgen hebben te maken met bezorgdheid over mogelijke besmetting met het Corona-virus. We merken ook dat mensen meer terughoudend zijn met andere vragen die misschien niet zo urgent zijn , maar pas op met uitstellen van zorg.

Vanwege het risico op besmetting met het Corona-virus zien we terughoudendheid in het maken van afspraken op de praktijk. Veel vragen kunnen we gelukkig nog steeds naar tevredenheid telefonisch afhandelen.

Toch kunnen er klachten zijn die wellicht op korte termijn al beoordeeld moeten worden. Of misschien maakt u zich zorgen om andere zaken. Schroom in dat geval niet om toch de praktijk te bellen; de assistentes zullen dan samen met u bekijken of er een afspraak bij een van de artsen ingepland kan worden. Dit geldt ook voor de controles voor chronische aandoeningen.

Veiligheid voor alle patiënten en medewerkers van het gezondheidscentrum. We proberen mensen met klachten van verkoudheid en griepverschijnselen die op het spreekuur moeten komen buiten de wachtkamer te houden. We vragen hun bij de nooduitgang aan de achterkant van het pand, eventueel in de auto, te wachten tot ze aan de beurt zijn.  (Julianaplein). Sommige mensen ervaren dit als vervelend. Onze excuses hiervoor maar we doen dit voor ieders veiligheid. LET WEL: We vragen iedereen die met verkoudheidsklachten / luchtweg klachten komt eerst een test te laten afnemen bij de GGD en zullen dit ook d.m.v. steekproeven controleren. Indien de lichamelijke situatie als te ernstig wordt ervaren om dit af te wachten zullen wij altijd eerst een telefonisch consult met de arts inplannen.

Voor oudere mensen, zeg maar 70+, is het advies nog steeds om zoveel mogelijk binnen te blijven en ook contact op afstand te vermijden.

Vaccinaties

– Ook wij krijgen hier maar beperkt informatie over. Houd de home page in de gaten voor de laatste berichten hierover.

Meer informatie:

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Kijk voor meer informatie op de website coronavaccinatie.nl of bel met het landelijk publieksinformatienummer 0800-1351 (tussen 8.00-20.00uur). U vindt ook informatie op thuisarts.nl

Vaccinatie Bewijs

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnen locatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neem dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen , ook als u geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd , kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuurt u dan een email naar asskompas@hpkompas.nl, geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dit niet gelukt is via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens alstublieft.

Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.

Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

Praktijkvoering

Vanaf 1 oktober 2020 is het tot nader order verplicht om in de praktijk een mondkapje te dragen, u dient deze zelf mee te nemen.
Door de coronacrisis kan het gebeuren dat de praktijkvoering anders is als u van ons gewend bent. We vragen uw begrip hiervoor.

Corona regels:

* Ook bij milde klachten laten testen bij de GGD

* Mondkapje dragen verplicht

* Bij binnenkomst handen ontsmetten

* Houdt 1.5 m afstand

* recepten via de receptenlijn bestellen en niet via de mand

* kom niet onnodig naar binnen, probeer zoveel mogelijk telefonisch te doen

* maximaal 5 personen in de wachtkamer en kom zoveel mogelijk alleen, of met maximaal 1 begeleider


Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.