Coronavirus – Huisartsenpraktijk Het Kompas – Lunteren
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Het Kompas
Stationsstraat 29 6741 DH
Lunteren

Coronavirus

En als ik nu gewone klachten heb die niet met Corona te maken hebben?

Heel veel vragen die we op dit moment krijgen hebben te maken met bezorgdheid over mogelijke besmetting met het Corona-virus. We merken ook dat mensen meer terughoudend zijn met andere vragen die misschien niet zo urgent zijn en dat stellen we ook op prijs.

Vanwege het risico op besmetting met het Corona-virus zijn we terughoudend geweest in het maken van afspraken op de praktijk. Veel vragen kunnen we gelukkig nog steeds naar tevredenheid telefonisch afhandelen.

Toch kunnen er klachten zijn die wellicht op korte termijn al beoordeeld moeten worden. Of misschien maakt u zich zorgen om andere zaken. Schroom in dat geval niet om toch de praktijk te bellen; de assistentes zullen dan samen met u bekijken of er een afspraak bij een van de artsen ingepland kan worden. Dit geldt ook voor de controles voor chronische aandoeningen.

Voor oudere mensen, zeg maar 70+, is het advies nog steeds om zoveel mogelijk binnen te blijven en ook contact op afstand te vermijden.

Vaccinaties

– Ook wij krijgen hier maar beperkt informatie over. Houd de home page in de gaten voor de laatste berichten hierover.

– We gaan binnenkort de 60 en 61 jarigen oproepen!  – De patiënten die de eerste vaccinatie via ons hebben gehad kunnen 4 juni de tweede vaccinatie ophalen volgens afspraak

We vaccineren met het Astra Zeneca-vaccin. Lokatie: het Westhoffhuis aan de Dorpsstraat.

Meer informatie:

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Kijk voor meer informatie op de website coronavaccinatie.nl of bel met het landelijk publieksinformatienummer 0800-1351 (tussen 8.00-20.00uur). U vindt ook informatie op thuisarts.nl

Praktijkvoering

Vanaf 1 oktober 2020 is het tot nader order verplicht om in de praktijk een mondkapje te dragen, u dient deze zelf mee te nemen.
Door de coronacrisis kan het gebeuren dat de praktijkvoering anders is als u van ons gewend bent. We vragen uw begrip hiervoor.

Corona regels:

* Ook bij milde klachten laten testen bij de GGD

* Mondkapje dragen verplicht

* Bij binnenkomst handen ontsmetten

* Houdt 1.5 m afstand

* recepten via de receptenlijn bestellen en niet via de mand

* kom niet onnodig naar binnen, probeer zoveel mogelijk telefonisch te doen

* maximaal 3 personen in de wachtkamer en kom zoveel mogelijk alleen, of met maximaal 1 begeleider


Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.